Roos

Eigenaar & Docent privélessen + Jaaropleidingen

Roos van Put is oprichter en eigenaar van het onderwijsinstituut Cursustassenmaken.nl by Mrs Rosehip. Zij werkt al vijftien jaar met leer en zij is de naam achter het label Mrs Rosehip. Dit merk won De Bijenkorf prijs in het kader van ‘A She Story’ naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. Tassen van Mrs Rosehip zijn inmiddels een begrip: Mrs Rosehip is het enige label waarbij alle tassen zijn gemaakt van geplisseerd, geplooid leer. Je kunt een Mrs Rosehip altijd herkennen aan dit geplooide leer. Enkele wapenfeiten van Mrs Rosehip: haar tassen zijn getoond bij de tentoonstelling Bags, Icons and Investment in Basel, naast tassen van oa Chanel, Dior, Hermès, Prada, Bas Kosters. Haar werk was ook te zien in Milaan tijdens de Salone del Mobile. Roos is opgeleid als vakbekwaam tassenmaker in Nederland en België en zij volgde een masterclass bij Peter Nitz in Zürich. Haar kennis en specialistische know how inzake het leer bewerken en het tassen maken, deelt zij met passie met haar docenten en cursisten. Meer informatie over Mrs Rosehip vind je op de site mrsrosehip.com.

Angelique

Docent jaaropleidingen

Angélique heeft eerder bij een schoenmaker gewerkt om daar het vak van leer bewerken en van schoenen van leder maken te leren. Naast haar kennis over leer heeft zij enorm veel kennis wat betreft gereedschap en diverse naai- en schalmmachines. Elk technisch probleem lost zij in een handomdraai op! Zij heeft bij ons de jaaropleiding in deeltijd gedaan en is inmiddels een CRKBO geregistreerde docent. Naast haar werk als docent en tassen maker schildert zij in haar vrije tijd. Creativiteit is dan ook haar middle name en Angelique is docent Jaaropleiding bij ons.

Suus

Docent deeltijd beginners

Suus kwam bij ons om zich te bekwamen in de technieken van een tasje dat zij al jaren in haar hoofd had. Ze wilde een klein tasje ontwerpen dat je gemakkelijk mee kan nemen naar het strand en op de fiets. Ze woont in Scheveningen en is dan ook veelvuldig aan het strand en in zee te vinden! Te midden van een surferscommunity en strandliefhebbers. Het is op het oog een simpel tasje dat zij heeft ontworpen maar kenmerkt zich door kleine details die gecompliceerd zijn. In een serie privélessen heeft zij zich het vak eigen gemaakt en heeft zij een eigen handschrift ontwikkeld, wat leidde tot haar label Sand Leatherbags. Met succes, want ze verkoopt haar trendy tassen ondertussen via Instragram wereldwijd. Liefde voor het vak leer bewerken kreeg zij van huis uit mee, haar grootvader was er al actief in. Als je precies wilt weten hoe dat nou zit, kijk op deze website onder video. Suus geeft met veel passie bij ons de Startcursus Basistechnieken.

Michelle Reine

Docent deeltijd beginnerscursussen en gevorderden

Michelle Reine

Onze nieuwe docent Michelle Reine heeft bij ons de Jaaropleiding tot Vakbekwaam Tassenmaker gevolgd en zij is geslaagd voor haar meesterproef. Zij heeft eerst de Willem de Kooning Academie gevolgd waar zij werd opgeleid tot accessoire ontwerper. Zij maakte toen veelal wearable art works. In 2017 studeerde zij af en wilde zich verder bekwamen op het ambachtelijke terrein. Daarom schreef zij zich bij ons in voor de Jaaropleiding tot vakbekwaam tassenmaker. Na het afronden van de opleiding bij ons, is zij begonnen met haar eigen label By Michelle Reine. Zij maakt prachtige kleurrijke tassen die zij verkoopt in een internationale klantenrking. Zij heeft duidelijk een eigen handschrift ontwikkeld, als je een tas van haar ziet, herken je die meteen. Kijk maar even op haar website: https://www.michellereine.com. Michelle gaat in eerste instantie bij ons de beginnerscursussen geven en daarna ook de gevorderden. 

 

Angie van Gigch

Docent in opleiding beginnerscursussen en gevorderden cursussen

Angie van Gigch heeft bij ons de jaaropleiding afgerond en liet zich in de opleiding zien als een creatieve geest met gouden handjes en een subliem gevoel voor het vertalen van 2D naar 3D. Ze is daarnaast de rust zelve en heeft engelengeduld. Een geboren docent voor ons mooie ambacht van tassenmaken. Gezien haar technische inzicht zal zij vanaf voorjaar 2022 bij ons patroontekenen geven en ook de (combi)cursussen voor beginners. In een later stadium zal ook zij de gevorderden cursussen gaan geven. Angie woont in Den Haag en is haar eigen label Anniebag, not just any bag begonnen.